Moet je een verzekering afsluiten bij je telefoon?

Het is altijd een goed idee om natuurlijk een beetje op je smartphone te letten. Want we gebruiken de telefoon natuurlijk regelmatig in deze tijd. Het kan dan ook voorkomen dat er iets mee gebeurd. Vaak zie je dat het scherm bijvoorbeeld defect is. Want problemen met zich kan meebrengen. De providers bieden sinds enige tijd dan ook de mogelijkheid aan om tegen bijbetaling de smartphone te verzekeren. Maar is dat wel zo’n goed idee? In dit artikel gaan we het daar eens over hebben.

Vaak onzin

verzekering smartphoneVanuit de consument gezien klinkt het natuurlijk wel erg prettig dat de telefoon verzekerd is. Men heeft er geen omkijken meer naar en als er iets kapot is dan wordt dat gemaakt. Het idee is heel logisch, maar de praktijk laat toch meestal wat anders zien. Want als er bijvoorbeeld een scherm kapot gaat, dan is er maar een beperkte vergoeding vanuit de verzekeraar. Vaak moet je dan alsnog een eigen risico betalen, terwijl je wel iedere maand de verzekering betaald. Een reparatie van een scherm is meestal niet zo heel duur, dus met het geld dat je bespaard door geen verzekering af te sluiten kun je dat gemakkelijk zelf betalen. Het gevoel dat je veilig bent met een verzekering kan natuurlijk wel erg prettig zijn, als je dat op prijs stelt.

Je maandelijkse kosten nog verder verlagen

Als je kijkt naar de mogelijkheid om je maandelijkse kosten te verlagen voor je mobiele telefoon, dan is het niet afsluiten van een verzekering al een hele goede stap. Verzekeringen kosten vaak niet zo heel erg veel, maar je moet het wel iedere maand betalen. Als je ook een sim only abonnement afsluit, dan betaal je nog veel minder. Daar kun je overigens ook gewoon 3G internet bij afsluiten en zo gewoon met je smartphone online.