Mobiel bellen en internet maar dan voordelig

In de loop der jaren zijn de maandelijkse kosten voor een mobiel abonnement flink gestegen. Waar men misschien vroeger €10 – €20 per maand voor een mobiel abonnement al vrij veel vond, is het tegenwoordig heel normaal om voor een abonnement rond de €50 per maand te betalen.

smartphone onbeperkt internetVaak betreft het dan een abonnement waarbij je niet enkel voor het abonnement betaald, maar ook voor de telefoon. Vaak zit dat dan in elkaar verweven. Sommige providers hebben in het verleden zelfs geclaimd dat de toestellen ‘gratis‘ waren. Dat bleek achteraf niet waar te zijn, mensen betaalden er gewoon zelf voor. Een vorm van afbetaling zeg maar.

Alhoewel het natuurlijk goed is dat dit naar buiten komt, moeten mensen die toch wel hebben geweten. Als je bij dezelfde provider namelijk een sim only abonnement bestelde, dan betaalde je een stuk minder voor dezelfde hoeveelheid belminuten en data. Op zich natuurlijk opmerkelijk. Aan de andere kant is per maand betalen voor een super nieuwe telefoon ook een manier voor veel mensen om toch dat nieuwste model in hun bezit te krijgen. Het punt is natuurlijk dat het duidelijk moet worden gecommuniceerd aan de consument. Dat is het meest belangrijke. Ook is het tegenwoordig zo dat men in de bundel een aantal MB’s (data) opneemt, waar vervolgens gebruik van gemaakt kan worden. Er zijn ook mensen die liever een Sim Only Onbeperkt Internet abonnement afsluiten en dan nergens omkijken meer naar hebben.

Zelf de keuze uit een toestel

Als je dus voor een sim only abonnement kiest, dan betaal je dus gewoon een stuk minder voor het abonnement. Dat komt zoals uitgelegd doordat er geen telefoon bij zit. Je moet daar zelf voor zorgen. Je kunt dus een eigen toestel aanschaffen als los toestel in de winkel. Ga je voor het topmodel van een bepaald merk, dan moet je er wel rekening mee houden dat deze kosten flink op kunnen lopen. Ook kun je eens kijken naar een model van bijvoorbeeld jaartje oud, of eens rondkijken op websites die tweedehands modellen aanbieden tegen een gunstige prijs.